Dansschool Split

 Ballet

Klassiek ballet is de basis van gelijk welke dansvorm. Tijdens deze lessen werken we aan techniek, soepelheid, placement en elegantie. We leren de vaste basisbewegingen, passen en de vele sprongen, maar daarnaast wordt ook op een correcte lichaamshouding, vormspanning en correcte plaatsing van armen en benen gefocust.

Muzikaliteit en dansgevoel zijn uiteraard essentieel, want wie verder wil in dans komt onvermijdelijk bij klassiek ballet terecht. In deze lessen worden alle technische vaardigheden van het klassieke ballet aangeleerd om later een prima ballerina te worden. We doen oefeningen aan de barre, au milieu, sprongen, pointes en afsluiten doen we met een prachtige choreografie waarin we alles van de ballet technieken verwerken.

Toegang tot de les pointes is mogelijk na het niveau Klassiek 3 en selectie door de docent. Vanaf Klassiek 4 wordt dan het pointewerk aangeleerd (het dansen op de tenen). Bestemd voor dansers die de basis van klassiek ballet (posities, en dehors, lichaamshouding, balance en strekken van de benen en tenen) beheersen alsook voldoende kracht hebben in de voeten. Dit wordt ook eerst geoefend aan de barre en achteraf, wanneer het evenwicht en de spierkracht wat beter is, in het midden van de zaal.

Alle lessen van Klassiek zijn ook opgedeeld in groepen voor beginners, intermediate en gevorderde (verschillende niveau’s). De technieken worden eveneens gevarieerd in lesinhoud. In Klassiek 1 wordt op een speelse en leuke maar toch gedisciplineerde manier les gegeven. Vanaf Klassiek 2 gaan we dieper in op het technische werk.