Dansschool Split

 Dansschool Split

“Dans is sport, cultuur en kunst.

Bewegen op allerhande muziekgenres en ritmes. Het ontdekken van je mogelijkheden en deze creatief benutten in al hun facetten. Een spannende wisselwerking tussen spieren, volhouden en loslaten, doorzetting en beheersing. Fantasieën bij onze kleinsten worden gestimuleerd en de grove motoriek ontwikkeld op een speelse manier. Dit alles kunnen we realiseren dankzij de degelijke pedagogische en professionele begeleiding van onze dansleerkrachten.”

Missie

Split vzw is aangesloten bij Danspunt en bij de Cultuurraad van de gemeente Tervuren. Het is een groeiende dansvereniging die streeft naar een aangename en kwalitatieve dansvorming onder leiding van deskundige en gediplomeerde leerkrachten. Per week worden er 39 lesuren georganiseerd in verschillende disciplines gaande van kinderdans tot klassiek ballet.

We willen de juiste voorwaarden creëren om de ambities van de dansers tot hun recht te laten komen en werken per discipline rond een doelstellingenplan. De leerkrachten bouwen de lessen op rond dit plan en zorgen voor coherentie bij het doorstromen van de dansers naar een volgende discipline.

waarden

  • Verbondenheid: we bouwen op elkaar
  • Betrouwbaarheid: we zijn open naar elkaar en geven feedback
  • Verantwoordelijkheid: voor onze dansers en vrijwilligers en de infrastructuur waarin we actief zijn
  • Ondernemend: we staan open voor en willen inspelen op trends, we nemen deel aan verschillende initiatieven
  • Lerende organisatie: We staan open voor opbouwende kritiek en leren graag, we bieden elkaar kansen en mogelijkheden tot nieuwe ontwikkelingen.


Françoise Mertens

voorzitter